Nacht van de duisternis

Evenement in het kader van ‘De week van het bos’.
Organisatie in samenwerking met de Vereniging voor Sterrenkunde Klein-Brabant, Natuurpunt Willebroek, Agentschap voor Natuur en Bos en de Gemeente Willebroek.

Klik op een item om te openen of te sluiten:

Elk jaar kan u in de maand oktober tijdens de Nacht van de Duisternis terecht in het Blaasveld Broek voor allerlei leuke activiteiten voor jong en oud.  Deze jaarlijkse campagne zet de impact van lichtvervuiling in de kijker en zal in 2020 voor de 25ste maal plaatsvinden.

Tijdens de Nacht van de Duisternis vestigen we mee de aandacht op het te veel en verkeerd verlichten en de gevolgen daarvan voor mens (o.a. slaapgebrek) en dier (bioritme planten en dieren).

Doe voor de Nacht van de duisternis zeker aangepast schoeisel aan en breng een zaklantaarn mee.
Tijdens de tocht moet u wel uw zaklamp doven, zo wordt de nachtbeleving nog groter.

BELEEF DE 25ste NACHT VAN DE DUISTERNIS
EDITIE 2020 – 10 oktober

Deze activiteit is gratis. Inschrijving verplicht!
Inschrijven kan vanaf 21 september t.e.m. 2 oktober. Het inschrijvingsformulier is vanaf 14 september te verkrijgen via omgeving@willebroek.be

Samen met de gemeente Willebroek, de Vereniging voor Sterrenkunde Klein-Brabant, Natuurpunt en Het Agentschap voor Natuur en Bos zorgen we, coronaproof via een systeem van time slots, mee voor een gezellige avond in het Blaasveld Broek vol leuke activiteiten om deze Nacht van de Duisternis optimaal te beleven.

Onze natuurgidsen pikken je aan de parking in de Broekstraat op voor een begeleide wandeling naar het Onthaalcentrum Scheyvaertshof (de boswachterswoning). Onderweg kom je alles te weten over het nachtleven in de natuur.

Natuurpunt zorgt aan het Scheyvaertshof voor interessante weetjes en extra kinderplezier.

Vervolgens bewonder je de schitterende sterrenhemel door grote telescopen.
In de wijde omgeving van het natuurgebied doofde de Gemeente Willebroek de klemtoonverlichting en openbare verlichting zodat iedereen de sterren nog beter kon zien!

Afsluiten doen we met lekkere chocolademelk en warme soep.